We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat roze en blauwe muisjes op je beschuitje natuurlijk één van die Nederlandse tradities is waar je niet om heen kunt. Maar wat is een alternatief voor deze bekende muisjes?

De traditionele roze en blauwe muisjes zijn gemaakt van anijszaadjes en suiker en worden vooral gestrooid op beschuitjes bij de geboorte van een jongen of meisje. Maar wat als je liever geen blauwe of roze muisjes op je beschuitje wilt en een alternatief zoekt?

Wat als ik geen blauwe en roze muisjes wil?

Niet iedereen wil blauwe muisjes voor een jongen en roze voor een meisje op een beschuitje. Onze muisjes zijn ontworpen in onze huiskleuren, roest, oker en olijf en geven een verrassende wending op je beschuitje. Ze smaken overigens hetzelfde, naar anijs, maar zijn veel zachter en nog een glutenvrij en vegan.

Zijn Koekepeertjes glutenvrij?

Koekepeertjes zijn glutenvrije muisjes die geen gluten bevatten en dus veilig zijn voor mensen met coeliakie of een glutengevoeligheid. (De traditionele blauwe en roze muisjes zijn dit niet).

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Mensen met coeliakie, een auto-immuunziekte die de dunne darm beschadigt, moeten een strikt glutenvrij dieet volgen om hun gezondheid te behouden. Ook mensen zonder coeliakie kunnen gevoelig zijn voor gluten en ervaren verbetering van hun symptomen als ze glutenvrij eten.

100% vegan muisjes?

Koekepeertjes zijn ook nog eens 100% vegan. Veganistisch beleg is voedsel dat geen dierlijke ingrediënten bevat en dus geschikt is voor mensen die een veganistisch dieet volgen.

Net als bij glutenvrij beleg is het belangrijk om altijd de ingrediëntenlijst te controleren om er zeker van te zijn dat het beleg veganistisch is en geen dierlijke producten bevat.

Koekepeertjes zijn een alternatief voor blauwe en roze muisjes, geen vervanging.

Als je net iets anders wilt zijn Koekepeertjes een prima alternatief. Ze zijn vrolijk en verrassen op een beschuitje en zorgen echt voor een feestje. Ook als je bijvoorbeeld niet wilt weten of jouw kindje een jongen of meisje wordt, of het nog een verrassing wilt laten zijn. Daarnaast is het belangrijker om te vieren dat je een kindje krijgt, gezond en wel!

Wij verkopen onze Koekepeertjes op onze website en op de website van Meneer Koekepeer kan je ze toevoegen in een cadeaupakket.

Wil je weten hoe de Koekepeertjes proeven? Bekijk waar de Koekepeertjes te verkrijgen zijn (of waar je een gratis proefzakje krijgt) Je kunt een gratis proefzakje ook hier bestellen.