We liepen laatst spontaan tegen peren uitsteekvormpjes aan (eerlijk waar, hier zochten we niet naar). Dus leek het ons leuk om voor deze keer ons recept voor zandkoekjes online te zetten waarbij we het peren uitsteekvormpje konden gebruiken. Perenkoekjes met Koekepeertjes dus! Omdat onze kleinste ook een snoeperd is, maar wel een glutenvrije snoeperd, hebben we ditmaal gekozen voor glutenvrije zandkoekjes icm de basismeel van Koopmans. Wil je niet glutenvrij bakken, zoek dan een recept voor zandkoekjes en kom hier terug voor de topping.
We maken deze zand / perenkoekjes af met een laagje glazuur en daaroverheen Koekepeertjes, voor een extra vrolijke touch.
Benodigdheden
- Bakplaat + bakpapier
- Mixer met deeghaken
- Mengkom
- bakkwast
- Uitsteekvormpjes
Ingrediënten
- 1 pak Koopmans Glutenvrij Basismeel(220 g benodigd)
- 85 g boter of margarine
- 75 g suiker
- 1 losgeklopt ei
Topping
- Koekepeertjes!!
- klein beetje water en poedersuiker
Zo maak je perenkoekjes met Koekepeertjes.
- Zorg dat boter en ei op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm de oven voor elektrisch 170° /hetelucht 160°.
- Mix de boter met de suiker tot een homogene massa.
- Klop 1 ei los en voeg de helft van het ei toe aan het deeg.
- Voeg het Glutenvrij Basismeel (200g) toe en mix het tot een samenhangend deeg. Blijft het deeg korreling, voeg dan voorzichtig nog wat ei toe.
- Kneed het geheel tot slot nog even met (koele) hand na.
- Rol voor uitsteekkoekjes de deegplak uit tot ca 0,5-1 cm dikte en steek de koekjes met de vormpjes uit.
- Bestrijk de koekjes met het resterende losgeklopte ei met de bakkwast.
- Bak de koekjes in ca. 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin elektrisch 170° /hetelucht 160°.
Koekepeertjes als topping
- Maak van poedesuiker en een klein beetje water een dik plakkerig papje, en smeer deze over de koekjes
- Strooi hier Koekepeertjes overheen.