Wow wat wordt dit een gemakkelijke cheesecake, en met een twist! Deze Koekepeertjes Cheesecake kun je gemakkelijk twee dagen van te voren maken en in de koelkast bewaren, en als je de Koekepeertjes pas bij het serveren er overheen strooit blijven die ook nog lekker knapperig. Heerlijk als toetje na een fijn diner of bij de thee in de middag als de kindjes net uit bed komen.

Je kan met dit recept zelf varieren, en een andere bodem maken. Denk eens aan Bastognekoekjes, speculaas of (glutenvrije)haverkoeken. Voor dit recept hebben we glutenvrije haverkoekjes gebruikt van Damhert.

Benodigdheden

  • Zeef en theedoek
  • Beslagkom waar de zeef op kan liggen
  • Springvorm 24cm
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Plastic (boterham)zakjes

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 200 gram koekjes (kies zelf)
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 400 gram volle verse roomkaas
  • 1 citroen
  • 40 gram poedersuiker
  • 150 gram witte chocolade
  • 40 gram Koekepeertjes

Zo maak je Koekepeertjes Cheesecake

  1. Bekleed de springvorm van 24cm met bakpapier.
  2. Bekleed de theedoek over de zeef en leg het op de kom.
  3. Schep de yoghurt op de theedoek en vouw de randen bij elkaar
  4. Knijp nu de yoghurt in de theedoek zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Zorg dat je ongeveer 340 gram dikke yoghurt over hebt, het overige vocht mag weg.
  5. Doe de koekjes in een (schoon) plastic of diepvries zakje en verkruimel ze met een deegroller
  6. Smelt de boter en voeg deze met de gekruimelde koekjes samen en bekleed hiermee de bodem van de springvorm, en laat deze afkoelen in de koelkast.
  7. Voeg de uitgelekte dikke yoghurt, de roomkaas, poedersuiker en een halve geraspte citroenschil in een kom en maak hier met een mixer een glad mengsel van.
  8. Smelt de witte chocolade au-bain-marie (dus in een schaaltje boven een kokende pan met water) en roer de chocolade tot een glad mengel
  9. Voeg de chocolade toe aan de yoghurtmengel en klop het glad.
  10. Verdeel het yoghurt met chocolademengel over de koekjesbodem en zet de cheesecake minstens 2 uur in de koelkast om stijf te worden.
  11. Klaar, strooi voor het serveren nog wat Koekepeertjes er overheen en smullen maar!

Variatietip Koekepeertjes Cheesecake:

  • Je kan voor de bodem van deze Koekepeertjes Cheesecake zelf kiezen wat voor koekjes je gebruikt. Elk soort koekje geeft zijn eigen wending of twist aan de cheesecake. Wil je bijvoorbeeld rond sinterklaas deze cheesecake maken, gebruik dan speculaas (of pepernoten!) kinderen zijn er dol op!

Gerelateerde berichten