Ben je een echte chocoladeliefhebber en op zoek naar een lekkere traktatie voor kraamvisite dan is dit recept voor geboorte fudge met Koekepeertjes wat voor jou! Daarnaast is het fijn dat het makkelijk te maken is, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan in de kraamperiode.
Het is vrij machtig. Ons advies is om niet al te grote stukjes te snijden. Je kan altijd een stukje extra nemen 😉
Benodigdheden
- beslagkom
- pan
- schaal
- plat bakblik
- bakpapier
Ingrediënten
- 300 gram pure chocolade
- 40 gram roomboter
- 397 gram gecondenseerde melk
- 1 doosje Koekepeertjes (zoveel je wilt)
- optioneel (maria) biscuits
Zo maak je geboorte fudge met Koekepeertjes
- Breek alle chocolade in kleine stukjes.
- Zet een pan water op het fornuis met daarop een schaal. In de schaal doe je de chocoladestukjes samen met de boter. Smelt het au bain marie.
- Vervolgens roer je alle gecondenseerde melk door het chocolademengsel.
- Daarna strooi je een deel van de Koekepeertjes door het mengsel.
- Bekleed je vorm met bakpapier
- Stort het chocolademengsel in het bakblik. Je kan door het mengsel eerst nog stukjes biscuit doen als je dat wil.
- Ten slotte strooi je Koekepeertjes boven op de chocolade.
- Laat een aantal uur opstijven in de koelkast.
Variatietip geboorte fudge:
- Gebruik witte chocolade i.p.v. pure chocolade.
- Optioneel; doe stukjes Maria biscuit door het chocolademengsel.