Voor deze baby cake met Koekepeertjes hebben we het recept van eviekookt.nl een beetje aangepast. Wij vinden het leuk om de geboorte van een baby te vieren en niet perse een jongens of meisjes babytaart te maken, daarom hebben we de kleurstof in de cake achterwege gelaten. Je kan deze natuurlijk toevoegen in een kleur naar keuze als je dat leuk vindt. Ook hebben wij een glutenvrije variant van het zelfrijzend bakmeel gebruikt, zodat ons jongste Koekepeertje van deze heerlijke cake kan genieten.
Onze topping is natuurlijk met Koekepeertjes, die de cake helemaal afmaakt en een feestelijk en verrassend tintje geeft. Dit is in combinatie met de witte chocolade erg lekker .
We hopen dat deze baby cake met anijs en Koekepeertjes bij jullie in de smaak valt! Laat vooral weten wat je ervan vindt!
Benodigdheden
- Platte rechthoekige (spring)vorm
- Mixer met deeghaken
- Weegschaal
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram witte basterdsuiker.
- 1 tl vanille extract
- 4 eieren
- 1 klein blikje gecondenseerde melk 397 gram
- 200 gram zelfrijzend bakmeel of glutenvrij zelfrijzend bakmeel
- mespunt zout
- 1 tl anijspoeder
Topping
- Koekepeertjes!!
- 200 gram witte chocolade
Zo maak je de baby cake met Koekepeertjes.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in met boter.
- Mix de witte bastaardsuiker en de boter tot het een luchtig mengsel is.
- Voeg de vanille toe en mix het beslag verder goed door elkaar.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe (tijdens het mixen) telkens pas als het vorige ei volledig is opgenomen door het botermengsel.
- Mix hier vervolgens het blikje gecondenseerde melk doorheen.
- Mix er dan het zelfrijzend bakmeel en anijspoeder doorheen tot een mooi luchtig beslag.
- Klaar! Schenk het mengels in de bakvorm en strijk het glad.
- Bak de cake in zo’n 45 minuten gaar in een oven van 175 graden. Test eventueel met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar. Laat de cake in de bakvorm afkoelen.
Vergeet de topping niet!
- Smelt de witte chocolade en giet dit over de cake heen. Strijk mooi glad en strooi hier de Koekepeertjes overheen.
- Laat de chocolade uitharden (evt. in de koelkast). Bewaar de cake daarna wel buiten de koelkast, anders droogt deze uit.