Hoe eet jij Koekepeertjes het liefst? We horen vaak dat onze Koekepeertjes lekker zijn en hetzelfde smaken als de “normale” muisjes. Van oorsprong zijn de muisjes op een beschuitje bedacht, om bij de geboorte van een kindje uit te delen. Wie weet bijvoorbeeld nog dat je op je werk of kantoor in de keuken de beschuitjes aan het smeren was en vervolgens de muisjes door de keuken liet stuiteren? Het hoort erbij natuurlijk. We hebben op die traditie een alternatieve variant laten maken met feestelijke kleuren, hoe de Koekepeertjes zijn ontstaan lees je hier. Maar Koekepeertjes zijn op meer manier te eten, en we geven hieronder 3 snelle manieren om Koekepeertjes te serveren.

Koekepeertjes op ronde toastjes

1. Koekepeertjes op Melba toastjes.

Wij serveren de Koekepeertjes altijd op Melba toastjes (of elk ander rond toastje van een andere supermarkt) als we op een markt staan. Deze lijken het meeste op mini beschuitjes met muisjes en zijn gemakkelijk op te eten terwijl je naar onze mooie marktkraam staat te kijken. Het is net een amuse met een feestelijke anijs twist. We merken dat vooral de kinderen op de markten heel erg graag de mini beschuitjes komen halen, ze zijn natuurlijk vanaf een afstandje al goed te zien. Je kan deze ronde toastjes natuurlijk ook serveren op een kraamfeest of babyshower, zodat het kleine snacks worden.

2. Koekepeertjes op soepstengels (kan geheel glutenvrij).

Voor onze kleintjes hebben we op het kinderdagverblijf al een aantal keer gedaan. Het is eigenlijk super simpel en de kindjes vinden het allemaal leuk, lekker, kunnen het goed vasthouden en zien er feestelijk uit. Wij hebben glutenvrije soepstengels gebruikt, en in combinatie met de glutenvrije Koekepeertjes is deze traktatie voor ieder kind op te smikkelen. Maak voor de “kopjes” van de soepstengels een mengels van een beetje poedersuiker en water en roer dit goed door elkaar tot een plakkerig papje. Dip hier de soepstengels in en vervolgens in een bakje of schaaltje waar de Koekepeertjes in zitten (gebruik hiervoor een smal diep glas bijvoorbeeld, zo wordt het hele “kopje” ondergedompeld en het strooisel goed verdeeld.)

Koekepeertjes op soepstengels
Koekepeertjes op soesjes

3. Koekepeertjes op soesjes.

Heel geschikt voor de babyshower en de combinatie zoet (van de slagroom) en anijs is heel verrassend. Het is daarnaast ook nog eens super makkelijk te maken. Gebruik een recept om soesjes te maken zoals bijvoorbeeld op https://rutgerbakt.nl/friandise-recepten/recept-slagroomsoesjes/ of koop kant en klare (diepvries) soesjes. Hier maak je dan glazuur op, net als bij de soepstengels met poedersuiker en water, goed roeren. Ook met witte chocolade is erg lekker. Doe wat koekepeertjes in een schaaltje, en je kan hier gemakkelijk de soesjes in dippen.

Ook nog een idee: gebruik een toefje slagroom op de soesjes en strooi hier wat Koekepeertjes overheen, zo lijken ze op kleine gebakjes.

Nog een bonustip om gemakkelijk en snel beschuitjes met Koekepeertjes te serveren. Smeer eerst de beschuitjes met boter en doe een laagje Koekepeertjes in een bakje. Nu kan je gewoon het beschuitje in de Koekepeertjes dippen en blijft er genoeg plakken aan het beschuitje, dit voorkomt dat de Koekepeertjes door de hele keuken vliegen met het strooien.

Hoe eet jij jouw Koekepeertjes?